4 råd til at booke en fotosession i fotostudie

Det kan være overvældende at finde og booke den rigtige fotograf – derfor har jeg lavet denne guide, der klæder dig ordentligt på til at finde den rigtige fotograf og få mest ud af dit fotoshoot.

1: Behov

Før du begynder at lede efter den rigtige fotograf, er det en god idé at tænke over hvad du gerne vil have fotograferet. Skal du have lavet billeder af din nyfødte baby, vil det være en fordel at vælge en fotograf der specialiserer sig i netop det – der er nemlig stor forskel på de forskellige genre af fotografering, både i forhold til udstyr og tilgang til opgaven.

2: Budget

Derudover bør du også tænke over dit budget – fotografer findes i alle prisklasser, og ofte hænger pris og kvalitet sammen. Nogle fotografer laver “á la carte”-fotografering, hvor du betaler særskilt for fotografering samt en pris per billede. Andre fotografer kører pakketilbud, hvor der enten kan være digitale filer eller print inkluderet. Hos mig kan du både vælge mellem À la carte-fotografering og pakketilbud – og hvis du skal bruge en særlig kombination af print eller digitale filer, så send en mail – så laver jeg et tilbud til dig 🙂

2: Find den rigtige fotograf

Når du har en idé om dit behov og budget er det tid til at finde den rigtige fotograf. Find fotografer der specialiserer sig i den type fotografering du er interesseret i, og tjek deres portføljer for at være sikker på at du kan lide deres stil. Det er også vigtigt, at du føler dig tryg ved fotografen. Hvis du ikke føler dig tryg er det svært at slappe af foran kameraet – og det resulterer ofte i “falske” billeder. Derfor vil jeg altid anbefale at du snakker med fotografen inden dit shoot, så du er sikker på I klikker sammen. Det giver også anledning til at stille spørgsmål og få alle detaljerne på plads.

3: Book din session

Når du har fundet en fotograf du er tryg ved og som har en stil du kan lide, er det tid til at booke. Gennemlæs kontrakt og betingelser, så du er sikker på hvilke rettigheder du har og hvordan billederne må bruges – både fra din side, men også fotografens. Nogle fotografer har en bookingformular på deres hjemmeside, andre skal man kontakte via mail eller sociale medier. Nogle fotografer kræver depositum, andre kræver fuld betaling på forhånd.
Hos mig kan du booke igennem bookingformular på Lmedia.dk/book, hvor du kan se ledige tider og betale for sessionen med det samme. Du kan også booke per mail, og betale for sessionen i studiet.

4: Forbered dig på sessionen

Inden sessionen er det vigtigt du forbereder dit tøjvalg, makeup og hår. De fleste professionelle fotografer er gode til guide og vejlede i dette, og der er også tit mulighed for at booke en makeupartist. Det er også vigtigt at du får en god nattesøvn og sørger for at drikke godt med vand i dagene op til sessionen.