Ofte stillede spørgsmål / FAQ

til fotograferinger, videoproduktion og print hos Løndal Media

Mit studie ligger på Bülowsvej 3A, 7000 Fredericia. 
Skriv “Løndal Media” i Google Maps, så kommer det frem. 

Der er en stor parkeringsplads overfor studiet uden tidsbegrænsning. Der er også enkelte pladser lige foran indgangen med 30 minutters tidsbegrænsning.
Hvis parkeringspladsen er fyldt, er der flere sideveje, hvor der plejer at være plads. 

Jeg har ikke faste åbningstider, da jeg ofte er ude på opgaver. Derfor er studiet kun åbent efter aftale, eller når skiltet er ude.

Jeg kan som udgangspunkt bookes i alle tidsrum – jeg arbejder både morgen, middag, aften, nat, weekender og helligdage. 

Ja.
Når du er blevet fotograferet i studiet, vil vi typisk bruge noget tid på at gennemgå billederne, og udvælge dem du gerne vil have. Hvis du hellere vil sidde derhjemme og udvælge, kan du få et onlinegalleri, hvor du kan udvælge dine billeder.
Der vil være hurtigere behandlingstid på billeder udvalgt i studiet, da jeg kan påbegynde retoucheringen og eventuelt printbestilling med det samme.

Erhvervskunder vil typisk have mulighed for at udvælge billeder i et onlinegalleri efter fotograferingen, medmindre vi på forhånd har aftalt hvad der skal leveres. 

Tag gerne nogle forskellige tøjartikler og accessories med – der er mulighed for omklædning i studiet.

  • Undgå kraftige mønstre, striber, skrift og logoer.
  • Vælg farver med omhu – neutrale farver er oftest bedst til almindelige portrætter.
  • Undgå perler og smykker som reflekterer lys – det bliver tit meget voldsomt med det kraftige fotolys.
  • Tænk i flere lag: En blazer kombineret med en t-shirt giver både variation og gode linjer. Tørklæder, pæne jakker, trøjer og lignende kan også kombineres. 
  • Hvis I er flere på billedet, så koordiner tøjvalg med hinanden. Hold stilen simpel og enkel.

Læs mere på https://lmedia.dk/hjaelp-hvad-skal-jeg-tage-paa-til-fotografering-tips-til-toejvalg-og-accessories/

Jeg hjælper gerne med kontakt til styling og frisør – kontakt inden du booker.

Hvis du selv klarer din styling, er det vigtigt at du er omhyggelig med makeuppen, og at du undgår produkter der får din hud til at skinne/glimre, da det tit bliver meget voldsomt med det kraftige fotolys. Undgå at bruge produkter med SPF (solbeskyttelse), da disse er designet til at reflektere lys. Brug godt med foundation og pudder, og pas på med at bruge rød på kinderne.

Jeg har et minimalt makeup-kit i studiet (antishine pudder, concealer, hårspray, vatrondeller, makeupfjerner), men tag gerne din egen makeup med, så du kan rette til undervejs. Billederne bliver naturligvis retoucheret efterfølgende – men det er altid nemmere at gøre et godt resultat endnu bedre, fremfor at bruge tid på at rette op på ting der kunne være klaret inden skydning. 

Det mest optimale er, at din makeup sidder klar når du kommer i studiet. Hvis vi skal bruge 10 minutter på at lægge makeup, er der 10 minutter mindre til at skyde i.

Højkvalitetsprintet er uden tvivl det bedste produkt. Printet står skarpere, farverne er mere ægte og dybe, og det holder væsentligt længere. Derudover er der flere muligheder for opklæbning, passepartout og indramning. 

Kan bedstemor på 75 se forskel på et standardprint og et højkvalitetsprint, når hun sidder i sofaen og kigger på et billede i A4-størrelse i den anden ende af stuen? Nej.
Men hvis billedet enten printes i stor størrelse, hænger et sted hvor man kommer tæt på, skal holde i mange år eller hvis I blot gerne vil have det bedste af det bedste – så er højkvalitetsprintet uden tvivl vejen frem.

Husk du altid kan kigge forbi studiet på Bülowsvej 3A og opleve forskellen – ring i forvejen, så du ikke går forgæves.

Jeg har tit hørt folk sige, at de skulle have valgt et større print – omvendt har jeg næsten aldrig hørt nogen sige, at de skulle vælge et mindre.

En tommelfingerregel er, at betragtningsafstanden skal være halvanden gange billedets diagonal.
Hvis du står så langt væk fra billedet, skal dit billede være følgende størrelse:

37 cm = A5-størrelse
54 cm = A4-størrelse
77 cm = A3-størrelse
108 cm = A2-størrelse
150 cm = A1-størrelse
219 cm = A0-størrelse
309 cm = 2A0-størrelse

En anden tommelfingerregel er, at billedet skal være cirka 2/3 af bredden, af det møbel det hænger ovenover. 
Hvis din sofa er 170cm, vil dit billede altså skulle være cirka 119 cm bredt, svarende til en A0-størrelse.
Du kan også vælge at sætte flere små billeder op, i stedet for ét stort billede: Eksempelvis 3 billeder i A4 eller A3 i stedet for ét billede i A0. 

Et godt tip er, at sætte noget malertape på væggen, i den størrelse som du godt kunne tænke dig. Så er det nemt at visualisere, om billedet bliver for stort eller lille. Print kan laves i alle størrelser – hvis dine mål ikke passer til de traditionelle A-formater, så sig endelig til. 

Ja
Venner, familiemedlemmer, kollegaer, kærester og alt derimellem er velkomne. Mange foretrækker at blive fotograferet alene, da det tit er nemmere at koncentrere sig og fokusere uden et heppekor. Hvis du medbringer nogen til din fotografering er det vigtigt at de ikke forstyrrer negativt, og at de bidrager til den positive energi og gode stemning. Giv gerne en melding om, hvor mange I kommer, så sørger jeg for at der er kaffe 🙂

Ja, I må gerne splejse om en fotosession.

Men husk, at jo flere I er, jo mindre tid er der til hver. Nogle gange kan man ramme et pletskud i første forsøg – andre gange tager det noget tid før man er ordentlig varm. Til en portrætsession på 30 minutter vil jeg anbefale at I kommer maks 2. 

Retouchering af portrætter fra studiesessioner leveres som regel digitalt indenfor 2 hverdage. 
Papir- og metalprint kan forventes indenfor 14 dage fra bestillingen er lagt.

Leveringstiden på erhvervsopgaver varierer, alt efter hvad der skal leveres. De fleste opgaver afleveres indenfor en uge.

Hvis du vælger at få dine print sendt til pakkeshop, vil de skulle afhentes ligesom du normalt afhenter pakker. 
Meget store print leveres som regel direkte til døren.

Hvis du vælger at afhente i studiet, vil du modtage en besked fra mig, når dine print er klar til afhentning. Sammen finder vi et passende afhentningstidspunkt.

Råfiler, frasorterede eller ikke-redigerede billeder udleveres ikke. En råfil er ikke et færdigt produkt og jeg leverer ikke materiale som jeg ikke kan stå inde for.

Retouchering kan udelades, hvis man har et hold af makeupartister, stylister og assistenter til rådighed under shootet. Men dette er en dyr fornøjelse, og når der ikke skal produceres flere hundrede billeder, giver det mest mening at ordne alle småtingene i efterbehandlingen. På denne måde kan vi arbejde hurtigere under skydningen, hvilket giver mere tid til at fokusere på dig. 
Retoucheringen er lige så meget for min egen skyld – hvis jeg under skydningen overser en plet på baggrunden eller en øjenvippe der har vendt sig forkert, så behøver jeg ikke ærgre mig over det, for jeg ved at jeg fanger det i retoucheringen. Se eksempel på før/efter retouch på www.Lmedia.dk/book

Ved større kampagner eller produktioner, hvor videomateriale skal sendes videre til professionel klipper eller colorgrader med henblik på at inkorporere materialet i en allerede eksisterende kampagne, kan råmaterialet tilkøbes eller udarbejdes efter WFH-princippet. Kontakt for pris. 

Alle billeder skydes i raw, og redigeringsprocessen er derfor en nødvendig – og vigtig – del af produktionen af billeder. De fleste computere kan ganske enkelt slet ikke læse de raw-filer, som kameraet producerer. Det svarer til at kigge på negativer fra gamle filmkameraer.

Der ligges altid et look på billederne, hvor der laves en grov lys- og farvejustering. Hvis vi skyder i studie gøres dette som regel under skydningen, så du har en idé om, hvordan det færdige resultatet bliver.

De udvalgte billeder bliver professionelt retoucheret. Det er her billederne får det sidste pift og går fra at være “godt” til at blive “wow”.  Min retoucheringsstil er naturlig, men gennemgående. Målet er, at du skal ligne dig selv – men på en ekstra god dag. Tekstur og detaljer bevares, men størstedelen af billedet behandles i et vist omfang. 

Alle billeder er forskellige, men typisk vil en retouchering omfatte
– Fjernelse af bumser/urenheder, små strithår, næse/ørehår, blodkar i øjne, pletter på tøj
– Let udglatning af hud
– Udglatning af mørke render under øjnene
– Let contouring af hud
– Hvidtning af tænder
– Udglatning af små krøller i tøj
– Rensning af briller
– Udglatning/tilretning af baggrund
– Skarphed tilføjes til specifikke områder

Der er altså tale om en meget nænsom, manuel, professionel proces – det er ikke bare et filter der smides på, som man kender det fra Instagram. Hvis du har særlige ønsker til detaljer der skal fjernes/bevares, så sig endelig til under fotograferingen.

Læs mere om retoucheringsprocessen på www.Lmedia.dk/book

Ja! Men det forventes at kæledyret lystrer, er renlige, opfører sig ordentligt, har tisset af og har rene poter. Medbring godt med godbidder og legetøj – men ingen bolde.

Kabelgnavere skal holdes i snor og under skarpt opsyn. Der er internet- og strømkabler i bide-højde.

Giv gerne en melding på forhånd, hvis du har kæledyr med.

Jeg udvider altid papirsbeholdningen – lige nu har jeg sort, hvid, grå, kongerød, marineblå, tyrkis, gul, lyserød og brun, grøn. Sort, hvid og grå er 3,55m og de farvede er 2,72m. 

Hvis du har særlige ønsker, så sig endelig til. 

Ja! Med mange sæsoner som skolefotograf i bagagen, ved jeg hvordan man får det bedste frem i børn. 

Studiet er indrettet med henblik på erhvervsopgaver, og du vil derfor ikke finde legetøj, graviditetskjoler og den slags i garderoben. Men du er meget velkommen til at medbringe dine egner rekvisitter.

Ja – jeg fotograferer også bryllupper og konfirmationer. Kontakt for pris

Som udgangspunkt bestilles billeder i webshoppen 

Nogle gange kører jeg tilbud, hvor der følger print med. Tilbud offentliggøres på Facebooksiden Løndal Media.

I de fleste tilfælde betaler du for din session på hjemmesiden i forbindelse med booking. Print betales også online via webshop. I studiet kan jeg tage imod kort, Apple Pay og Google Pay. 

Erhvervskunder får faktura med 8 dages betalingsfrist, og betaler via bankoverførsel. 

Nej. Dine billeder leveres uden logo, vandmærke, signatur eller lignende. 

Der er kun vandmærke henover de billeder, du ikke har købt – så snart billedet er betalt er alle vandmærker fjernet, både på digitale filer og print.

Ja – giv et kald på 2967 5142, så finder vi ud af det.

Efter fotosessionen kan vi gennemgå billederne, og beslutte hvilke der skal bestilles print af – du behøver slet ikke røre ved en computer, du skal kun forholde dig til billederne. I studiet kan du betale med kort, kontant eller overføre via bankoverførsel – så er det hele klaret på den gammeldags måde 🙂

Ja – køber du en digital fil kan du selv printe.

Jeg vil ikke anbefale at du selv printer, da jeg ikke kan garantere resultatet. Der er MEGET stor forskel på de forskellige trykkerier, og selvom de har “gode” printere, så kan resultatet variere meget.

Mine skærme og software er kalibreret til mine printleverandørers printere, og derfor vil resultatet altid blive bedst, når printet bestilles direkte hos mig. Det du ser på skærmen i studiet, er de farver du vil se på dit print.

En skifteramme er den ramme de fleste kender: Man kan tage billedet ud og skifte det. Typisk sættes billedet i spænd mellem glasset og et stykke pap. Fordelen ved skifterammer er, at det er billigt og at man kan skifte billedet senere.
Ulempen er, at store print kan “falde sammen” inde i rammen, og at der kan komme støv og snavs ind mellem glasset og billedet. 

Et fuldopklæbet print vil altid være mere stabilt end et print i skifteramme. Når printet fuldopklæbes bliver det limet fast på en stabil skumplade, og rammen bliver fastgjort til skumpladen med klamper. Til sidst tapes samlingen bagpå, så man undgår at der kommer støv og snavs ind bag glasset.

Fuldopklæbet print er nødvendigt til print over A3-størrelse.

Der er meget stor forskel på skærme. 
Billige, gamle eller forkert indstillede skærme kan vise nogle helt andre farver end virkeligheden.
Jeg har 6 forskellige typer skærme i studiet med forskellige panelteknologier, som jeg kan bruge til at optimere billeder til forskellige behov.

Skal materialet bruges på sociale medier, vil farveprofilen blive tjekket på en professionel kalibreret skærm, en iPhone, en Macbook og en gammel gaming-skærm, for at sikre at materialet altid ser godt ud, uanset hvem der kigger på det.

Skal materialet printes, anvendes min primære skærm, som er kalibreret til trykkeriets printer. 

Det er en smule nørdet – derfor er det som udgangspunkt bedst, at udvælge billeder til print i studiet, da det du ser på skærmen også er det, du ser på printet.

Der er meget stor forskel på skærme. 
Billige, gamle eller forkert indstillede skærme kan vise nogle helt andre farver end virkeligheden.
Jeg har 6 forskellige typer skærme i studiet med forskellige panelteknologier, som jeg kan bruge til at optimere billeder til forskellige behov.

Skal materialet bruges på sociale medier, vil farveprofilen blive tjekket på en professionel kalibreret skærm, en iPhone, en Macbook, en iPad, en tv-skærm og en gammel gaming-skærm, for at sikre at materialet altid ser godt ud, uanset hvem der kigger på det.

Skal materialet printes, anvendes min primære skærm, som er kalibreret til trykkeriets printer. 

Det er en smule nørdet – derfor er det som udgangspunkt bedst, at udvælge billeder til print i studiet, da det du ser på skærmen også er det, du ser på printet.

Skulle der mod forventning være sket en fejl fra trykkeriet, så erstattes dit print selvfølgelig. Husk at dokumentere fejlen i form af fotos, eller tag printet med ned i studiet.

Når billedet opklæbes bliver det fikseret på en skumplade. På den måde kan billedet aldrig komme til at krølle, som man sommetider ser ved store print i skifterammer. 

Derudover er rammen mere solidt bygget. Hvor en skifteramme holdes sammen af klamper i hjørnerne, bliver et opklæbet og indrammet print holdt sammen af stifter, som skydes igennem skumpladen og hele vejen ind i rammen. 

Til sidst bliver alle samlinger tapet sammen, så der ikke kan komme støv, skidt eller smådyr ind mellem print og glas. 

På print over A3-størrelse er opklæbning nødvendig, da papiret vil krølle over tid i en skifteramme. 
Men på mindre print kan man godt nøjes med en almindelig skifteramme. Du kan bruge dine egne rammer eller købe skifterammer af træ og med ægte glas hos mig – enten i studiet eller direkte i webshoppen.

Jeg har rekvisitter i form af møbler, skamler, stole og potteplanter i minimalistisk skandinavisk stil.

Du er meget velkommen til at medbringe dine egne rekvisitter – ring og forhør på forhånd, hvis du påtænker at medbringe store emner.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Tøv ikke med at kontakte mig. Jeg kan fanges på Sebastian@Lmedia.dk eller 29 67 51 42 – eller book et onlinemøde direkte på www.Lmedia.dk/book