6 tips til hundebilleder

De er pelsede, cute og menneskets bedste ven – men sommetider er deres nuttede natur ikke helt ligetil at fange på kamera. Her er et par tips til, hvordan du får gode hundebilleder.

Hunden Anton fotograferet i studie på Bülowsvej 3A hos Løndal Media
Anton fotograferet hos Løndal Media

Skyd i øjenhøjde

Et af de bedste tips man kan give når det kommer til at fotografere hunde er, at fotografere dem i øjenhøjde. Ned på knæ – eller maven – og fang dem i deres niveau. Fotograferer man en hund ovenfra får man et underligt fugleperspektiv som forvrænger hundens krop, og det ligner et tilfældigt snapshot man har taget i forbifarten. Når man er i deres højde er det også meget nemmere at kommunikere med dem og få dem til at kigge ind i kameraet.

Godbidder. Masser af godbidder.

Hunde forstår ikke konceptet i at blive fotograferet – de kan ikke bare sidde stille, kigge ind i kameraet og smile. Derfor er det vigtigt man gør det til en leg for dem og belønner dem når de gør det godt. Godbidder giver også en stjernegod mulighed for, at fange nogle sjove “griber hundekiks i luften”-billeder.

Fang hundens personlighed

Er din hund en rolig, gammel dreng eller en spilopmager med krudt bagi? I et godt portrætbillede kan man se og genkende vedkommendes personlighed – og det samme gør sig gældende for hundebilleder.

Charlie fotograferet i studie hos Løndal Media

Med en børste og en klud kommer man langt

Hvis du vil undgå at skulle bruge flere timer i Photoshop efterfølgende, er det en god idé at fjerne det værste hundegunk og få pelsen til at se skarp ud. Øjne, snude, ører og poter plejer at være de mest beskidte områder – sørg for at disse er rene og pæne, og hav en klud klar under fotograferingen, så du hurtigt kan rette til.
Pelsen skal groomes så naturligt som muligt. Det er ikke meningen man skal kunne se børstestrøg, men den skal heller ikke være så uglet at den klumper sammen.

Det rigtige miljø

Hunden er ikke det eneste i billedet – miljøet fylder også rigtig meget.
Personligt er jeg vild med studiebilleder. Det giver 100% fokus på hunden, man har fuldstændig kontrol over billedet og det er en genre man ikke ser så tit. Men ikke alle har adgang til et studie, og sommetider kan miljøet bidrage til at vise hundens personlighed. Hvis din hund eksempelvis elsker at bade, så prøv at få vandet til at være en del af historien.

Sakki fotograferet på Fredericia Vold i sne

Ordentligt lys

Man kommer ikke udenom, at godt lys er altafgørende for billeder. Heldigvis er det bedste lys gratis: Solen. Solen i sig selv kan dog være meget voldsom og det giver et et hårdt lys som ikke altid er super attraktivt. Derfor er en overskyet dag perfekt til at fotografere i. Skyerne fungerer som en stor softbox, der gør lyset blødt og lækkert. Du kan også overveje at fotografere i “golden hour”, som er den sidste time inden solnedgang og den første time efter solopgang. Her er lyset helt specielt, og det giver mulighed for nogle virkelig flotte billeder.

Hyr en professionel

Vil du være helt sikker på at få de absolut bedst mulige billeder af din hund? Så er svaret at hive fat i en professionel. Jeg laver studiebilleder af hunde, katte, krybdyr, alpacaer og alt derimellem. Kontakt mig og få et uforpligtende tilbud.